Souboj TunnelBear VPN Free x FastestVPN: Jaká VPN je lepší?

Jaká VPN nabízí více funkcí, Tunnelbear Free VPN, nebo se spíše vyplatí Fastest VPN? Porovnali jsme obě VPN, konečný výsledek je 7,6/10 : 8,4/10.

Naměřená rychlost TunnelBear Free proti FastestVPN, kdo lépe sviští?

Hodnota rychlosti stahování a nahrávání dat patří mezi nejdůležitější parametry, platí to i o Tunnelbear VPN Free a Fastest VPN.

Průměrná rychlost první jmenované byla 179 Mb/s, průměrný výsledek druhé VPN byl 352 Mb/s. Tunnel Bear Free VPN tak je o 173 Mb/s pomalejší oproti Fastest VPN.

O rychlosti nahrávání dat informuje upload, u TunnelBear VPN Free test naměřil 93 Mb/s. FastestVPN dosáhla rychlosti 254 Mb/s. Je tak o 161 Mb/s rychlejší.

Třetí parametr (rychlost odezvy) byl u první testované VPN 12 ms. Odezvu u FastestVPN jsme naměřili v průměru 220 ms. Pro rychlost odezvu platí, že nižší hodnota je výhodnější, tudíž Tunnel Bear VPN Free v porovnání byla o 208 ms horší.

Bodové ohodnocení recenze TunnelBear VPN Free vs FastestVPN je zatím 7 /10 – 8/10.

Daří se Tunnelbear Free VPN přehrávat seriály z Netflixu?

Pro odblokování Netflixu je důležitá vysoká rychlost, Tunnel Bear Free VPN tuto schopnost nemá. Pro odblokování většinou stačí spustit VPN a zvolit příslušnou zemi, FastestVPN odemknout Netflix dokáže.

S aktivovanou VPN lze odblokovat i skrytá videa na YouTube, Fastest VPN tuto funkci zahrnuje. Druhá porovnávaná VPN odblokování YouTube obsahuje.

Mezi další důležité funkce VPN patří ochrana před únikem DNS, multi-hop připojení a blokování trackerů. Pro představu Tunnel Bear Free VPN poskytuje ochranu před únikem DNS a Fastest VPN například poskytuje whitelist.

V porovnání funkcí VPN je výsledek 5 /10 x 9/10.

Jak se daří Tunnel Bear VPN Free v počtu serverů a zemí?

Nízká rychlost VPN může být způsobena nízkým počtem serverů, Tunnelbear Free VPN má v nabídce 26 serverů, v katalogu FastestVPN jsme zjistili 100 serverů. První jmenovaná tak nabízí o 74 méně .

Důležitá je také nabídka zemí se servery, u FastestVPN dosáhl počtu 33. Druhá VPN nabízí 26, což je o 7 méně. V tomto měření sil tedy prohrává .

Sledujte také počet současně připojitelných zařízení, jichž TunnelBear Free VPN umí 5. FastestVPN povoluje připojit současně 10 zařízení. Další parametry si přečtěte v článku nejlepší VPN.

Které platformy umí Tunnel Bear Free VPN a jaké umí Fastest VPN?

Mezi nejdůležitější parametry VPN patří podporovaná zařízení, Tunnelbear Free VPN zvládne systém Android a pokrývá iOS. Srovnávaná VPN FastestVPN iPhone připojí, přístroje s OS Android umí krýt.

Za zmínku stojí také informace o sídle VPN, neboť tamní legislativou se řídí případné sdílení informací o uživatelích s policií. Tunnel Bear Free VPN má kořeny v Kanadě. Provozovatel druhé VPN má kořeny na Kajmanských ostrovech.

Aplikace Tunnelbear VPN Free není k mání v českém překladu, Fastest VPN česky taky není.

U známkování podporovaných platforem dosáhla TunnelBear Free VPN skóre 8/10 a FastestVPN získala hodnocení 9/10.

Cenové srovnání TunnelBear Free a FastestVPN

FastestVPN si lze předplatit za 27 Kč měsíčně, objednat druhou z VPN si můžete zdarma. Výsledná známka za poměr nabízených funkcí a ceny je 10/10, respektive 8 /10 pro druhou VPN ze srovnání.

Exit mobile version